Wat kan ik terugvinden in de evaluatierapportage?

Via de evaluatierapportage heb je direct inzicht in de status van een evaluatieronde. In dit artikel lees je hoe je deze rapportage kunt gebruiken.

Cirkeldiagrammen

Op deze pagina vind je drie cirkeldiagrammen die inzicht geven in de status van de evaluaties. Hieronder een korte uitleg over de drie diagrammen.

image.png

Zelfevaluatie

Een 'Zelfevaluatie' is de evaluatie die de medewerker over zichzelf schrijft. Je ziet hier het aantal medewerkers dat al een zelfevaluatie heeft geschreven. 

Evaluatie

Een 'Evaluatie' is de evaluatie die een evaluator over de medewerker schrijft. Dit aantal kan hoger zijn dan het het aantal zelfevaluaties omdat er in sommige gevallen meerdere evaluatoren betrokken zijn bij een evaluatie. Je ziet hier hoeveel evaluaties al geschreven zijn door de evaluator(en).

Afgerond

Nadat het evaluatiegesprek is geweest, heeft de leidinggevende de verantwoordelijkheid om de evaluatie definitief te maken. Wanneer dit gebeurt is, krijgt de evaluatie de status afgerond.

LET OP: Wanneer je hebt ingesteld dat de evaluatie ook digitaal ondertekend wordt, dan krijgt deze pas de status 'afgerond' wanneer zowel de medewerker, als alle betrokken evaluatoren dit gedaan hebben (nadat de evaluatie definitief is gemaakt door de leidinggevende)

 

Evaluatieoverzicht

Onder de diagrammen zie je een overzicht met de status van de evaluatie per medewerker. Als je op een medewerker klikt, zie je direct wie er betrokken is bij deze evaluatie. Met behulp van de vinkjes zie je wie wat al gedaan heeft.

 • Heeft de medewerker een zelfevaluatie geschreven en verstuurd naar de leidinggevende(n), dan wordt het vinkje 'zelfevaluatie' groen ingekleurd.
 • Hebben alle betrokken evaluatoren een evaluatie verstuurd naar de medewerker, dan wordt het vinkje 'evaluatie' groen ingekleurd. Zijn er meerdere evaluatoren betrokken bij de evaluatie? Dan wordt het vinkje 'evaluatie' pas groen wanneer alle evaluatoren de evaluatie verstuurd hebben. 
 • Heeft de leidinggevende de evaluatie definitief gemaakt, dan wordt het vinkje 'afgerond' groen ingekleurd.
  • LET OP: wanneer je hebt ingesteld dat de evaluatie ook digitaal ondertekend wordt, dan wordt het vinkje pas groen ingekleurd wanneer zowel de medewerker, als alle betrokken evaluatoren dit gedaan hebben.

Je kunt dit overzicht ook exporteren naar een Excel-bestand. Dit doe je door op 'Exporteer als CSV' te klikken. 

mceclip0.png

 

Inzicht per leidinggevende

Het kan heel waardevol zijn om inzicht te hebben in het aantal evaluaties die leidinggevenden nog met hun medewerkers moeten doen. Daarom kun je het overzicht ook instellen zodat je dit per leidinggevende kunt zien. Dit doe je door de lijst op 'Per evaluator' in te stellen. Als je op een evaluator klikt zie je de medewerkers met wie diegene een evaluatie gaat doen.

In de lijst staan nu de evaluatoren. Je ziet per evaluator met hoeveel medewerkers die een evaluatie gaat doen en de status van de evaluatie. Je ziet:

 • hoeveel van hun medewerkers een zelfevaluatie geschreven heeft.
 • hoeveel evaluaties de betrokken evaluator(en) geschreven heeft.
 • hoeveel evaluaties al afgerond zijn.

Dit kan heel waardevol zijn om heel gericht te sturen op de voortgang van de evaluatieronde.

mceclip1.png

 

Filteren van de rapportage

Je kunt de evaluatie rapportage filteren op een evaluatiestatus, periode en op teams. 

 1. Filteren op evaluatiestatus: via deze filter kun je de evaluaties selecteren op de verschillende statussen, open, wacht op akkoord, afgerond en gesloten. Je kunt ook meerdere statussen selecteren.
 2. Filteren op periode: via deze filter kun je selecteren van welk evaluatiemoment je gegevens wilt zien. Zo kun je bijvoorbeeld ook terugkijken naar de rapportage van de vorige evaluatieronde door een periode te selecteren. 
  Standaard staat deze op 'Meest recent' zodat altijd de nieuwste evaluaties getoond worden. 
 3. Filteren op teams: via deze filter kun je de rapportage inzien van één of meerdere teams van jouw organisatie. Wanneer je bepaalde teams selecteert, dan toont alleen de data van de desbetreffende teams.

mceclip2.png

 

Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 1 van 1