Evaluaties schrijven in Dialog (medewerker)

Je kunt het evaluatiegesprek met je leidinggevende voorbereiden in Dialog. Dit doe je door een zelfevaluatie te schrijven. Deze verstuur je ter voorbereiding naar je leidinggevende. Hij of zij schrijft ook een evaluatie over jo. Deze kunnen jullie bespreken tijdens het evaluatiegesprek. Door een zelfevaluatie te schrijven ga je goed voorbereid het gesprek in. Dit zorgt hopelijk weer voor waardevolle inzichten en idee├źn om aankomende periode mee aan de slag te gaan!

 

Hieronder hebben we een videodemo toegevoegd waarbij we je laten zien hoe je jouw zelfevaluatie kunt schrijven. Daaronder hebben we ook nog stap voor stap beschreven hoe een evaluatieproces in Dialog werkt. Bekijk deze eens voordat je je zelfevaluatie gaat schreven. Zo weet je precies wat je kunt verwachten!

 

Videodemo: zelfevaluatie schrijven

 

Het evaluatieproces in Dialog

1. Je ontvangt een aankondigingsmail dat het tijd is om jouw zelfevaluatie te schrijven in Dialog. Door op 'Vul evaluatie in' te klikken ga je direct naar het evaluatieformulier. 

landingpage_mw_1.png

 

2. Je kunt vervolgens het evaluatieformulier invullen. Je kunt per onderdeel terugkijken op de afgelopen periode. In videodemo hierboven leggen we uit hoe je tijdens het schrijven van je evaluatie inzicht hebt in je geschreven reflecties en ontvangen feedback.

Je kunt de evaluatie tussendoor opslaan als concept en op een later moment weer verder schrijven. 

 

3. Wanneer je klaar bent met het schrijven van je zelfevaluatie verstuur je deze naar je leidinggevende. Dit doe je door onderaan het formulier op 'Verstuur naar...' te klikken.

landingpage_mw_3.png

 

Je leidinggevende ontvangt vervolgens een melding dat je je zelfevaluatie geschreven hebt. Nu kan hij of zij aan de slag met het schrijven van de evaluatie. Wanneer je leidinggevende de evaluatie naar jou verstuurd heeft ontvang je hierover een e-mail zodat je deze kunt inzien.

 

4. Jullie zijn nu goed voorbereid en kunnen het evaluatieformulier bespreken. Je kunt het evaluatieformulier eventueel nog aanpassen naar aanleiding van wat jullie besproken hebben. Na het gesprek gaat je leidinggevende de evaluatie afronden. Daarmee wordt de evaluatie gesloten en kan het formulier niet meer aangepast worden.

 

5. Heeft jouw organisatie ingesteld dat je de evaluatie moet goedkeuren? Dan ontvang je, nadat je leidinggevende de evaluatie heeft afgerond, een e-mail met een verzoek om de evaluatie goed te keuren. Door op de 'Controleer evaluatie' knop in de e-mail te klikken ga je direct naar je evaluatieformulier. 

Je kunt het formulier vervolgens controleren en aangeven of je het eens bent met de evaluatie. Je kunt de evaluatie goedkeuren door op 'Akkoord geven' te klikken. Ben je het niet eens met de evaluatie? Dan klik je op 'Markeren als gezien'. Je leidinggevende ontvangt vervolgens een melding zodat jullie hier opnieuw over in gesprek kunnen gaan. 

landingpage_mw33.png

 

Handige artikelen:

 

 

Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0