Stappen voor succesvolle evaluaties (leidinggevenden)

In dit artikel lees je welke stappen je in Dialog zet om de alle evaluaties met jouw medewerkers succesvol af te ronden.

1. De medewerkers schrijft een zelfevaluatie. Wanneer een medewerker dit gedaan heeft ontvang je hierover een e-mail. In Dialog kun je ook een overzicht zien welke medewerkers dit al gedaan hebben (Lees hier hoe je dit overzicht kunt bekijken).

2. Jij schrijft een evaluatie over de medewerker en verstuurt deze (vooraf of bij aanvang van het gesprek) naar de medewerker. Hiervoor klik je onderaan het formulier op 'Verstuur naar'. Zodra je de evaluatie verstuurd is deze dus ook inzichtelijk voor de medewerker

mceclip2.png

3. Het evaluatiegesprek vindt plaats.

4. Na het gesprek maak jij de evaluatie definitief in Dialog. Hiervoor klik je onderaan het formulier op 'Evaluatie definitief maken'. Nadat de evaluatie definitief gemaakt is, kan het formulier niet meer aangepast worden.

mceclip3.png

 

(5.) Heeft jouw organisatie ingesteld dat de medewerker en jij de evaluatie moeten goedkeuren nadat deze afgerond is? Dan doe je dit als leidinggevende direct nadat je de evaluatie definitief maakt. De medewerker ontvangt vervolgens een email om de evaluatie te controleren en goed te keuren. Wanneer alle betrokkenen de evaluatie goedgekeurd hebben, is de evaluatie succesvol afgerond in Dialog.

In de evaluatierapportage in Dialog kun je zien welke evaluaties al afgerond zijn en welke nog niet (lees hier hoe je dit overzicht kunt bekijken).

Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0