Welke Engagement inzichten heb je met de verschillende rollen?

In Dialog is het mogelijk om rollen toe te wijzen aan gebruikers. Hieronder leggen we uit met welke rollen je inzichten hebt in de Engagement resultaten. En met welke rollen je Engagement kunt beheren.

Wil je een gebruiker bepaalde rechten geven, maar weet je niet zeker welke rol je hiervoor moet gebruiken? Stuur dan een mail naar support@dialog.nl. Wij denken graag met je mee. 

Rollen die inzicht geven in Engagement

Onder de tab 'Inzicht' en de sub tab 'Engagement' zijn alle Engagement inzichten terug te vinden. 
Met deze rollen Leidinggevende, Onderliggende teams bekijken (aanvullende te gebruiken bij de leidinggevende rol), Co√∂rdinator, Inzicht in engagement, Inzicht in engagement (onderliggende teams) , heb je de volgende inzichten in Engagement resultaten: 

  • inzichten in de Engagement antwoorden en scores voor het team (en mogelijk onderliggende teams) waar de rol aan gekoppeld is. 
  • ook de mogelijkheid om te reageren op gegeven antwoord. Op deze manier kun je anoniem in gesprek gaan met de medewerker.

Bij een aantal van deze rollen hebben we ook een variant gemaakt waarmee ze geen inzichten hebben in de Engagement resultaten. Dit zijn:

  • Leidinggevende (geen inzicht in Engagement)
  • Onderliggende teams bekijken (geen inzicht in Engagement)
  • Co√∂rdinator (geen inzicht in engagement)

Beheerders rollen voor Engagement

Met de rollen Superbeheerder en Systeembeheerder kun je Engagement beheren door thema's en vragenlijsten aan te passen of toe te voegen. Ook kun je vragen toevoegen of aanpassen in de thema's en de vragenlijsten. 

Daarnaast heb je met de Superbeheerder rol ook onderstaande inzichten:

  • heb je inzichten in antwoorden en scores
  • en heb je de mogelijkheid om te reageren op gegeven antwoorden

 

 

Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0