Welke organisatie- en teaminstellingen kan ik wijzigen?

Als beheerder kun je de instellingen voor jouw organisatie aanpassen door de instellingen van het hoogste team aan te passen. Deze instellingen werken cascaderend en gelden dus ook voor alle onderliggende teams. 

Per team heb je de mogelijkheid om af te wijken van de organisatie instellingen. Dit kun je doen door de instellingen van dat team los te koppelen. Vervolgens kun je voor dat team andere instellingen toepassen.

In dit artikel lees je welke instellingen je allemaal kunt aanpassen en wat deze betekenen. 

 

Algemene instellingen

algemene_instellingen_edit.png

1. Wanneer deze instelling aan staat, kunnen medewerkers hun eigen doelen zelf aanmaken, wijzigen en verwijderen. Wanneer deze instelling uit staat, kunnen alleen de beheerders en de leidinggevende(n) doelen voor de medewerkers aanmaken

2. Wanneer deze instelling aan staat, kunnen medewerkers elkaar zien via het 'Team' tabblad. Dit betekent niet dat ze ook direct elkaars doelen en/of feedback kunnen zien. Dit kan alleen wanneer ze de doelen en/of feedback open hebben staan voor collega's. Wanneer deze instelling uit staat, kunnen medewerkers hun collega's nergens in Dialog zien. Ze zien dan ook niet het 'Team' tabblad.

3. Wanneer jou organisatie gebruikt maakt van vaste doelen en deze instelling staan aan, dan mogen medewerkers de inhoud van de vaste doelen zelf bewerken. Wanneer deze instelling uit staat, kunnen zij de inhoud van de vaste doelen niet zelf bewerken.

Leidinggevende(n) en beheerders kunnen de vaste doelen van een medewerker altijd wijzigen

4. Als medewerkers in jouw organisatie een coach kunnen aanwijzen en deze instelling staat aan, dan kunnen zij alle medewerkers uit de organisatie kiezen als coach. Wanneer deze instelling uit staat, dan kan de medewerker alleen teamleden kiezen als coach.

 

Feedback instellingen

Feedback_privacy_.png

1. Wanneer deze instelling aan staat, tonen alle medewerkers in de dropdown wanneer de medewerker om feedback vraagt. Wanneer deze instelling uit staat, tonen alleen de directe teamleden in de dropdown.

Goed om te weten: je kunt altijd aan iedereen (zowel binnen als buiten je organisatie) feedback vragen door het e-mailadres in te typen. 

2. Wanneer deze instelling aan staat, kan de medewerker aan alle medewerkers in de organisatie ongevraagd feedback geven. Wanneer deze instelling uit staat, kan de medewerkers alleen aan directe teamleden ongevraagd feedback geven.

3. Wanneer deze instelling aan staat, kan een medewerker de ontvangen feedback verwijderen. Wanneer deze instelling uit staat, kan de medewerker dit niet.

4. Wanneer deze instelling aan staat, kan een medewerker feedback op privĂ© zetten. Deze is dan alleen voor de medewerker zelf (en de feedbackgever) te zien. Wanneer deze instelling uit staat, kan een medewerker de feedback niet afschermen.

5. In dit veld kun je aangeven wie standaard de ontvangen feedback van een medewerker kan zien. Dit betekent dat als een medewerker zelf de privacy instelling van de feedback niet aanpast, de ontvangen feedback inzichtelijk is voor de hier aangegeven personen. 

 

Privacy prestatiedoelen en ontwikkeldoelen

doelen_privacy.png

1. In het veld geef je aan wie standaard de prestatiedoelen van een medewerker kan inzien. Een leidinggevende kan de doelen van de medewerker altijd inzien. Verder kun je aangeven via het vinkje of de medewerkers mogen afwijken van deze standaardinstelling. Als deze instelling aan staat, kunnen medewerkers per prestatiedoel zelf bepalen of ze willen afwijken van de standaardinstelling.

2. In het veld geef je aan wie standaard de ontwikkeldoelen van een medewerker kan inzien. Een leidinggevende kan de doelen van de medewerker altijd inzien. Verder kun je aangeven via het vinkje of de medewerkers mogen afwijken van deze standaardinstelling. Als deze instelling aan staat, kunnen medewerkers per ontwikkeldoel zelf bepalen of ze willen afwijken van de standaardinstelling.

 

Evaluatie instellingen

evaluatie_instellingen_edit.png

1. Wanneer deze instelling aan staat, kunnen de medewerkers hun zelfevaluatie zelf definitief maken. Wanneer deze instelling uit staat, kan alleen de leidinggevende van de medewerker dit doen.

2. Wanneer deze instelling aan staat, kan er door zowel de medewerker als de leidinggevende op ieder moment een nieuwe evaluatie gestart of ingepland worden. Dit zijn extra evaluaties die naast de geplande evaluatiemoment plaatsvinden. Op deze manier kunnen medewerkers eventuele extra evaluatiegesprekken voorbereiden.

Lees hier hoe je als medewerker een extra evaluatie kunt starten

Lees hier hoe je als leidinggevende een extra evaluatie kunt inplannen met een medewerker

Vervolgens kun je de naam van dit extra evaluatiemoment aangeven en het formulier selecteren dat gebruikt wordt hiervoor. Lees hier hoe je een kunt zien hoe een evaluatieformulier eruit ziet

Ten slotte kun je aangeven wie het evaluatieformulier invult. Dus vult alleen de medewerker het formulier in, vult alleen de evaluator het formulier in, of vullen ze het formulier beiden in.

Berichten instellingen

Berichten_instellingen.png

Leidinggevenden ontvangen iedere twee weken een email met daarin de activiteit van hun teams in de afgelopen twee weken. Wanneer deze instelling aan staat, dan ontvangen ook alle medewerkers deze e-mails. Wanneer deze instelling uit staat, dan ontvangen alleen de leidinggevenden deze e-mails.

 

Rollen voor dit team

rollen_voor_dit_team.png

Hier tonen alle medewerkers die rollen hebben voor dit team. Je kunt hier rollen toevoegen die gelden voor dit en eventueel de onderliggende teams. 

Wil je weten wat de verschillende rollen inhouden? Lees dat dan hier.

 

Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0