Wat is het verschil tussen een evaluatie of beoordeling die op concept, verstuurd of definitief staat?

Beoordelingen en evaluaties kunnen op meerdere statussen staan. Dit heeft invloed op wie wat ziet. Hieronder staan de statussen uitgelegd.

Status: Open
Wanneer de beoordeling de status open heeft, heeft nog niemand iets geschreven.

Status: Concept
Wanneer je een beoordeling opslaat als concept, kan alleen jij zien wat er tot op dat moment is ingevuld. Sla het dus op als concept als je nog niet klaar bent met het schrijven van de evaluatie of beoordeling.

Status: Verstuurd
Wanneer jij tevreden bent over wat je hebt opgeschreven in een beoordeling of evaluatie, kun je deze versturen. Wanneer je een evaluatie verstuurt, is deze inzichtelijk voor anderen die daar rechten toe hebben, zoals jouw leidinggevenden. Ook ontvangen zij een bericht dat jij jouw evaluatie/beoordeling hebt verstuurd. Verstuurde beoordelingen kunnen nog worden aangepast.

Status: Definitief
Wanneer alle partijen tevreden zijn over een evaluatie of beoordeling, kan degene die daar rechten toe hebben een beoordeling of evaluatie definitief maken. Meestal zijn dit leidinggevenden of medewerkers van de HR afdeling. Een definitieve beoordeling kan niet worden gewijzigd.

 

Gerelateerde artikelen:

Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0