Wat zijn de verschillende soorten stappen die je kunt toevoegen aan je doel?

Als je een doel aanmaakt, kun je ervoor kiezen om het doel op te delen in kleinere stappen. Je kunt deze stappen op verschillende manieren meetbaar maken. Je kunt kiezen uit een actie, percentage, aantal, bedrag of opleiding. In dit artikel leggen we je uit wat het verschil is tussen de verschillende soorten stappen.

 

Actie

Je kunt ervoor kiezen om je doel meetbaar te maken in uitvoerbare acties. Voor de actie komt vervolgens een vakje te staan. Bij het reflecteren op je doel kun je, wanneer je de actie uitgevoerd hebt, dit vakje aanvinken. Hiermee rond je de actie af.

mceclip0.png

Percentage

Een andere optie is om stappen aan te maken die je gaat meten in percentages. Onder deze stap verschijnt vervolgens een balkje met een verschuifbaar bolletje. Wanneer je op je doel reflecteert kun je, door het bolletje te verschuiven, aangeven hoe ver je bent met deze stap. Wanneer je de stap afgerond hebt, verschuif je het bolletje tot 100%, en vervolgens vink je het vakje aan dat voor de stap staat.

mceclip1.png

Aantal

Je kunt je stappen ook meetbaar maken door er aantallen aan te hangen. Als je hiervoor kiest kun je het aantal waarmee je je actie behaald hebt aangeven. Onder deze stap staat een balkje met een verschuifbaar bolletje. Als je op je doel reflecteert kun je, door het bolletje te verschuiven, aangeven hoe ver al bent met het afronden van deze stap. Wanneer je het aangegeven aantal behaald hebt, schuif je het balkje volledig naar rechts en vink je vervolgens het vakje aan dat voor de stap staat om de stap af te ronden.

mceclip5.png

Bedrag

Verder is het ook mogelijk om je stap meetbaar te maken door er een bedrag aan te koppelen. Als je voor deze optie kies kun je een bedrag aangeven waarmee jij je stap behaald hebt. Onder deze stap staat een balkje met een verschuifbaar bolletje. Als je op het doel reflecteert kun je, door het bolletje te verschuiven, aangeven hoe ver je bent met deze stap. Wanneer je het aangegeven bedrag gehaald hebt, schuif je het balkje volledig naar rechts en vink je vervolgens het vakje aan dat voor de stap staat om de stap af te ronden. 

mceclip6.png

Opleiding

Ten slotte kun je een opleiding of cursus volgen als onderdeel van het behalen van je doel. Je kunt de stap dan het type 'Opleiding' geven. Wanneer je de cursus of opleiding behaald hebt, kun je het vakje voor deze stap aanvinken. Op deze manier rond je de stap af.

mceclip7.png

 

Gerelateerde artikelen:

 

 

Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0