Hoe voeg ik teamdoelen toe?

Als leidinggevende kun je teamdoelen voor jouw team toevoegen. De medewerkers uit jouw team kunnen vervolgens met hun persoonlijke doelen bijdragen aan deze teamdoelen. Zo kunnen jullie samen ervoor zorgen dat de teamdoelen gerealiseerd worden. 

Je kunt de teamdoelen van jouw team ook laten bijdragen aan de organisatiedoelen. Op deze manier draagt jouw team ook bij aan het realiseren van de organisatiedoelen. In dit artikel leggen we je uit hoe je een teamdoel aanmaakt en hoe je deze kunt laten koppelen aan een organisatiedoel.

1. Klik op 'Team'

2. Klik op 'Teamdoelen'

3. Klik op '+ Nieuw Teamdoel'

Nu opent een venster waar je een teamdoel kunt aanmaken. Je kunt op de volgende manieren inhoud geven aan het doel.

  • Kies het team waar je een teamdoel voor wilt aanmaken.
  • Zijn er onderliggende sub-teams van het team waar jij leiding aan geeft? Dan kun je de medewerkers uit deze onderliggende teams de mogelijkheid geven om ook bij te dragen aan dit teamdoel. Mogen medewerkers uit onderliggende teams bijdragen aan dit teamdoel, kies dan 'Ja (cascaderend)'. Geldt dit teamdoel uitsluitend voor jouw team, kies dan 'Nee (niet cascaderend)'.
  • (optioneel) Draagt dit teamdoel bij aan de realisatie van een organisatiedoel? Dan kun je ervoor kiezen om je teamdoel te koppelen aan een organisatiedoel. De doelen in de lijst met het gebouw-icoon zijn de organisatiedoelen.
  • Geef je teamdoel een naam. Houd je doelnaam kort, zodat je het leesbaar houdt voor je medewerkers. Wil je meer informatie kwijt, schrijf dit dan bij de omschrijving.
  • (optioneel) Voeg eventueel een omschrijving toe van het doel. Hier kun je toelichten wat het doel precies betekent en kun je het concreet maken.
  • (optioneel) Geldt dit doel voor een bepaalde periode? Dan kun je een start- en einddatum aan het doel geven. Wanneer je geen einddatum meegeeft, blijft het teamdoel altijd beschikbaar totdat je het doel archiveert.

mceclip0.png

Klik vervolgens op 'Doel aanmaken'. Je teamdoel komt nu in het overzicht terecht.

 

Benieuwd naar andere artikelen die je kunnen helpen bij het ondersteunen van jouw team, lees dan eens onderstaande artikelen:

 

Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0