Hoe kan ik mijn teamdoelen managen?

Op de teamdoelenpagina vind je een overzicht van alle teamdoelen van het team waar je in zit en de teams waar je leiding aan geeft. In dit overzicht zie je:

  • Wat het teamdoel is
  • Voor welk team dit doel gesteld is
  • Welke medewerkers met hun persoonlijke doelen bijdragen aan het teamdoel
  • Hoeveel doelen er bijdragen aan het teamdoel
  • Wat is de status van deze doelen

In dit artikel lees je meer over hoe je je teamdoelen kunt managen.

 

Overzicht filteren

Om een duidelijk overzicht te krijgen van de teamdoelen, kun je twee filters toepassen. Deze filters kun je tegelijkertijd gebruiken. Je kunt de volgende filters toepassen:

1. Teams - Wanneer je aan meerdere teams leiding geeft, kan het onoverzichtelijk worden welke teams wel of geen teamdoelen hebben en wat deze teamdoelen zijn. Door een team te selecteren via de filter, worden alleen de teamdoelen voor dat team getoond in de lijst. Je kunt meerdere teams tegelijk selecteren.

2. Periode dat het teamdoel actief is - Standaard tonen alle actieve doelen in het overzicht. Dit betekent dat de einddatum van het doel nog niet geweest is. Wanneer er een einddatum aan een teamdoel gekoppeld is, verdwijnt het doel uit de lijst op deze gestelde einddatum. Door op 'alle doelen' te filteren, worden ook de inactieve teamdoelen getoond in de lijst. Je kunt ook een cyclus of periode selecteren. Dan worden de teamdoelen in de lijst weergeven die gedurende die periode actief waren. Daarnaast wordt ook getoond hoeveel persoonlijke doelen er in die periode gekoppeld waren aan het teamdoel. 

Hoe_kan_ik_mijn_teamdoelen_managen.jpg

 

Teamdoelen managen

Klik op een teamdoel om meer informatie te zien. Nu opent de detailpagina van het doel waarbij twee tabbladen zichtbaar zijn.

Het tabblad 'Persoonlijke doelen' geeft aan hoe veel persoonlijke doelen gekoppeld zijn aan het teamdoel. In de lijst wordt weergeven wat en van wie deze doelen zijn. Zo heb je direct een overzicht wie er bijdraagt aan het teamdoel en met welke persoonlijke doelen zij dit doen. Standaard worden hier alleen de actieve persoonlijke doelen van de medewerkers getoond. Door te filteren op 'alle doelen' worden ook afgeronde en inactieve doelen in de lijst getoond.

Het tabblad 'Teamdoelen' geeft aan hoeveel andere teamdoelen bijdragen aan dit teamdoel. Je ziet in de lijst welke teamdoelen dit zijn en bij welk team deze horen. Ook hier worden standaard de actieve teamdoelen getoond. Door te filteren op 'alle doelen' worden ook de inactieve doelen in de lijst getoond.

 

Je kunt via deze pagina ook aanpassingen doen aan het teamdoel. Klik op de drie bolletjes rechts van het teamdoel en klik vervolgens op 'Teamdoel bewerken'. Je kunt nu de inhoud van het doel veranderen. Lees hier welke inhoud je aan een teamdoel kunt geven.

Daarnaast kun je het doel via de drie bolletjes ook verwijderen of archiveren. Door het teamdoel te archiveren maak je het inactief.

mceclip0.png

 

Benieuwd naar andere artikelen die je kunnen helpen bij het ondersteunen van jouw team, lees dan eens onderstaande artikelen:

 

 

Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0