SSO handleiding voor Google Workspace

Stap 1

Log in op https://console.developers.google.com/apis/dashboard. Ga vervolgens op de dashboard pagina en klik aan de rechterkant op Project maken.

Stap 2

Kies een projectnaam (bijv. bedrijfsnaam-SSO) en selecteer de organisatie en locatie waar de SSO voor wordt geconfigureerd. Het aanmaken kan even duren en zal vervolgens vanzelf wisselen naar het dashboard van het nieuwe project.

Stap 3

Ga naar de pagina OAuth-toestemmingsscherm en kies User Type intern. Klik vervolgens op maken.

Stap 4

Vul Dialog in als app-naam en het e-mailadres van de Google Workspace beheerder. Upload ook het onderstaande Dialog-icoon

Stap 5

Scroll naar onder en vul de volgende 3 regels gegevens in:

• App-homepage: https://app.dialog.nl
  • Privacybeleid: https://api.dialog.nl/privacy/privacy-declaration-en.pdf
  • Servicevoorwaarden: https://api.dialog.nl/privacy/cookie-policy-en.pdf

Stap 6

Scroll verder en vul de domeinen in die toegang hebben tot de app (bijv. bedrijfsnaam.nl) en klik op opslaan en doorgaan.

Stap 7

Ga naar de pagina Inloggegevens. Klik bovenaan op Inloggegevens maken en kies de optie Client-ID OAuth. Kies bij het type app voor Webapplicatie en vul dialog-sso in als naam.

Stap 8

Vul bij Geautoriseerde omleidings-URI’s de volgende twee uri’s in:

Stap 9

Klik nu onderaan op maken. Er zal een kleine pop-up tevoorschijn komen met een Client-ID en Client-geheim. Vul deze in de onderstaande tabel in bij Client ID en Client secret. Deel onderstaande gegevens met je Dialog contactpersoon.

Categorie Antwoord

Client ID

Client secret
Domain(s) bijv: dialog.nl / dialog-hr.nl