Wat is een talent review en hoe vul ik die in?

Een talent review, ook wel 9-grid of vlootschouw genoemd, is een proces waarin medewerkers worden ingeschaald op basis van twee of drie dimensies. Denk hierbij aan dimensies zoals Prestatie, Potentieel, of Uitstroomkans. Bij het invullen van de talent review geef jij als leidinggevende jouw beeld van jouw medewerkers weer. De resultaten van de talent review zijn vervolgens in een visuele rapportage inzichtelijk. De resultaten kunnen vervolgens worden besproken in sessies met HR en andere leidinggevenden. Op deze manier kunnen jullie het talent binnen de organisatie in kaart brengen.

We ondersteunen dit proces volledig in Dialog. Maakt jouw organisatie gebruik van de talent review? Lees dan hieronder hoe dit proces in Dialog gaat.

De talent review in Dialog

Als leidinggevende kun je de talent review invullen voor jouw medewerkers. Je ontvangt een aankondigingse-mail wanneer het tijd is om de talent review in te vullen in Dialog. In deze mail staat een knop waarmee je direct naar de talent review toe kunt gaan. 

email_talent_review.png

Je komt nu in een overzicht met de medewerkers voor wie jij de talent review mag invullen. Je kunt de medewerkers hier scoren op de door jouw organisatie ingestelde dimensies en een toelichting schrijven. Hierbij toont aan de rechterkant een context vak met meer informatie over de medewerker, zoals zijn doelen, ontvangen feedback, activiteiten en privĂ© notities. 

chrome_uIeDgj3Fns.png

Wanneer je de talent review hebt ingevuld klik je op opslaan. Vervolgens krijg je een visuele weergave van het talent in jouw team. Je medewerkers en andere leidinggevenden hebben geen inzicht in wat jij ingevuld hebt. 

chrome_HqiFjC2VXO.png

Vervolgens kun je in een sessie met HR en eventueel andere leidinggevenden de resultaten van de talent review bespreken.

Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0