Wat is een kalibratie en hoe vul ik die in?

Een kalibratie wordt vaak voorafgaand aan een evaluatie of beoordeling gehouden en is een middel om de beoordeling voor te bereiden. Bij een kalibratie vullen leidinggevenden in hoe ze van plan zijn hun medewerkers te beoordelen. Vervolgens gaan zij het gesprek met elkaar aan om de argumentatie achter beoordelingen te bespreken. Op deze manier ontstaat een gezamenlijk normgevoel en dit voorkomt dat de ene leidinggevende op een strenge manier beoordeelt en de andere op een coulante manier.

We ondersteunen dit proces in Dialog. De kalibratie wordt ingevuld door de eindbeoordelaar van de evaluatie waar de kalibratie aan gekoppeld is. Wanneer je een kalibratie hebt ingevuld krijg je hier een visuele rapportage van.

Maakt jouw organisatie gebruik van kalibraties? Lees dan hieronder hoe dit proces in Dialog gaat.

De kalibratie in Dialog

Als leidinggevende kun je de kalibratie invullen voor jouw medewerkers. Je ontvangt een aankondigingsmail wanneer het tijd is om de kalibratie in te vullen in Dialog. In deze mail staat een knop waarmee je direct naar kalibratie toe kunt gaan.

chrome_ojnfFwffMP.png

Je komt nu in een overzicht met de medewerkers voor wie jij de kalibratie mag invullen. Je kunt de medewerkers hier scoren op de beoordelingsschaal die ook tijdens de evaluatie gebruikt zal worden. Je kunt ook een toelichting schrijven waarom je een bepaalde score hebt gegeven.

chrome_5wHnnBk3e7.png

Wanneer je de kalibratie ingevuld hebt, klik je op opslaan. Vervolgens krijg je een visuele weergave van de scores die jij gegeven hebt. Je medewerkers en andere leidinggevenden hebben geen inzicht in wat jij ingevuld hebt.

chrome_Zvfuu5nnnd.png

Vervolgens kun je in een sessie met HR en andere leidinggevenden de resultaten van de kalibratie bespreken.

 

 

Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0