Hoe zie ik bij welke evaluaties ik als leidinggevende nog iets mag doen?

Als leidinggevende schrijf je in Dialog de evaluaties van jouw medewerkers. Om duidelijk te zien welke evaluaties nog een actie vereisen, hebben we een overzicht gecreĆ«erd, waarin je eenvoudig terug kunt vinden wat de status is van jouw evaluaties, kalibraties, en talent reviews. 

Je vindt dit overzicht door naar het tabblad 'Evaluaties' te gaan en vervolgens naar de sub-tab 'Openstaand'. Deze pagina toont door middel van verschillende kopjes wat de status is van jouw evaluaties en welke actie je hier nog kunt uitvoeren. De datum die toont bij de evaluatie, geeft de einddatum aan van het evaluatiemoment. Door de evaluaties voor de einddatum geschreven en afgerond te hebben, help je jouw organisatie de HR-cyclus te borgen.

In dit artikel leggen we je uit welke kopjes er nog zijn en wat je met deze evaluaties kunt doen. 

 

Openstaande talent reviews

Maakt jouw organisatie gebruik van talent reviews? Dan tonen onder dit kopje de talent reviews die je nog over jouw medewerkers mag invullen. Wanneer je op de knop 'Schrijf talent review' klikt, word je direct doorgestuurd zodat je de talent review kunt invullen. Meer informatie over de talent review lees je in dit artikel: Wat is een talent review en hoe vul ik die in?

mceclip0.png

Openstaande kalibraties

Worden de evaluaties binnen jouw organisatie gekalibreerd? Dan worden hier de kalibraties getoond die nog voor jouw medewerkers mag invullen. Wanneer je op de knop 'Schrijf kalibratie' klikt, word je doorgestuurd naar de kalibratie zodat je deze direct kunt invullen. Meer informatie over de kalibratie lees je in dit artikel: Wat is een kalibratie en hoe vul ik die in?

mceclip1.png

Openstaande evaluaties over mij

Onder dit kopje tonen jouw openstaande zelfevaluaties. Dit zijn de evaluaties die je nog over jezelf mag schrijven en die jouw leidinggevende vervolgens over jouw schrijft. Door op 'Evaluatie schrijven' te klikken wordt je doorgestuurd naar je zelfevaluatie zodat je deze direct kunt invullen.

mceclip2.png

Openstaande evaluaties over anderen

Onder dit kopje worden de evaluaties getoond die jij nog voor jouw medewerkers mag invullen, ongeacht of de medewerker de zelfevaluatie al heeft ingevuld of niet. Wanneer je op 'Evaluatie schrijven' klikt, wordt je doorgestuurd naar de evaluatie. Zo kun je zien of de medewerker zijn of haar zelfevaluatie al heeft ingevuld. Onze tip is om de medewerker eerst zijn of haar zelfevaluatie in te laten vullen voordat jij de evaluatie over de medewerker schrijft.

Heeft de medewerker de evaluatie nog niet ingevuld? Stuur hem of haar er dan op aan om deze te schrijven in Dialog! Wanneer de medewerker dit gedaan heeft ontvang je hier een melding van via de e-mail. In het volgende artikel lees je meer informatie over hoe evaluaties in Dialog werken: Hoe werken evaluaties in Dialog als leidinggevende?

mceclip3.png

Evaluaties die afgerond moeten worden

Heb je een evaluatie over je medewerker ingevuld, dan komt deze onder het kopje 'Evaluaties die afgerond moeten worden' terecht. Het afronden van de evaluatie doe je gebruikelijk, nadat je het evaluatiegesprek met de medewerker hebt gevoerd.

Wanneer zowel jij als de medewerker de evaluatie hebben ingevuld, kunnen jullie het evaluatiegesprek gaan voeren. Tijdens het gesprek kunnen jullie het evaluatieformulier van Dialog erbij houden en bespreken. Je hebt nu ook de mogelijkheid om wat je ingevuld hebt nog aan te passen. Na het gesprek maak jij de evaluatie definitief door in het evaluatieformulier op 'Evaluatie definitief maken' te klikken.

mceclip5.png

Geef akkoord op evaluaties van anderen

Accorderen jullie de evaluaties? Dan doe je nog een extra stap nadat je de evaluatie definitief gemaakt hebt. Nadat je de evaluatie definitief gemaakt heb, mogen zowel jij als de medewerker hier nog een akkoord op geven. Onder dit kopje vind je de evaluaties waar je nog een akkoord op mag geven. Als je op 'Bekijken & akkoord klikt, wordt je doorgestuurd naar de evaluatie zodat je deze kunt accorderen. Nu is de evaluatie officieel afgerond. In het volgende artikel lees je waar je een overzicht kunt vinden van de evaluaties van al jouw medewerkers: Waar vind ik het evaluatieoverzicht van mijn medewerkers?

mceclip4.png

Wachtend op anderen

Ten slotte vind je onder dit kopje de evaluaties die nog een actie vereisen van anderen. Hier tonen de zelfevaluaties die jij geschreven hebt, maar die jouw leidinggevende nog niet geschreven heeft. Daarnaast tonen hier ook de evaluaties van jouw medewerkers wanneer zij de evaluatie nog een akkoord mogen geven op hun evaluatie. Je kunt de medewerkers die nog een actie moeten uitvoeren hier op aansturen.

mceclip6.png

 

Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0