Hoe plan ik een extra evaluatie in met een medewerker waar ik leiding aan geef?

In de meeste organisaties zijn er vaste momenten om een evaluatie of beoordeling te doen. Daarnaast kan je organisatie er ook voor kiezen jou en je medewerkers de mogelijkheid te geven om op ieder moment een extra evaluatie te starten. Heef jouw organisatie deze instelling aan staan? Dan kun je dit via de pagina van de medewerker doen. 

1. Klik op de pagina van de medewerker op het tabblad 'Evaluaties'.

2. Klik op '+ Plan evaluatie'. 

Hoe_plan_ik_een_extra_evaluatie_in_met_een_medewerker_waar_ik_leiding_aan_geef_1.jpg

Nu opent een scherm waarin je details over de evaluatie kunt toevoegen:

3. Geef aan hoe je de evaluatie wilt noemen. Door een goede naam te geven, kun je in je evaluatieoverzicht duidelijk terugvinden om welke evaluatie het gaat. 

4. Geef aan met wie je de evaluatie wilt inplannen. Je kunt een evaluatie voor meerdere medewerkers tegelijkertijd plannen.

5. Schrijf een bericht voor in de mail die naar de medewerker wordt verstuurd. Je kunt hier bijvoorbeeld aangeven waarom je de evaluatie gepland hebt en wanneer je hierover in gesprek wilt gaan met de medewerker. 

6. Geef een start- en einddatum mee voor het invullen van de evaluatie. Op de startdatum wordt de hierboven benoemde mail verstuurd naar de medewerker. 

7. Klik vervolgens op 'Plan evaluatie in'.

Hoe_plan_ik_een_extra_evaluatie_in_met_een_medewerker_waar_ik_leiding_aan_geef_2.jpg

De evaluatie is nu gepland. Wanneer de medewerker deze heeft ingevuld ontvang jij hier een e-mail over zodat je weet wanneer jij de evaluatie zelf kunt invullen. 

 

Gerelateerde artikelen:

Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0