Waar vind ik het evaluatieoverzicht van mijn medewerkers?

Als leidinggevende is het mogelijk om inzicht te krijgen in de status van de evaluaties van jouw medewerkers. Op deze manier heb je een overzicht van welke medewerkers hun evaluatie nog mogen schrijven, en welke evaluaties jij nog mag schrijven voor medewerkers. Daarnaast kun je ook terugvinden welke evaluaties al zijn afgerond en welke nog afgerond mogen worden. 

Met behulp van dit overzicht weet je welke medewerkers je nog kunt vragen om zijn of haar evaluatie te schrijven in Dialog. Je vindt het evaluatieoverzicht bij het tabblad 'Evaluaties' en onder de sub-tab 'Rapportages'. In dit artikel lees je wat je kunt terugvinden in dit overzicht.

 

Cirkeldiagrammen

Op deze pagina vind je drie cirkeldiagrammen. Deze geven inzicht in de status van de evaluaties van jouw medewerkers.

Zelfevaluatie

Met 'Zelfevaluatie' wordt de evaluatie bedoeld die de medewerker over zichzelf schrijft. In dit overzicht vind je het aantal en het percentage van de zelfevaluaties die zijn ingevuld.

Door op 'Bekijk openstaande' te klikken, wordt het overzicht gesorteerd zodat de zelfevaluaties die nog niet ingevuld zijn als eerste worden getoond. Zo zie je direct welke medewerkers hun evaluatie nog moeten invullen.

mceclip0.png

 

Evaluatie

Met 'Evaluatie' wordt een evaluatie bedoeld die je als leidinggevende of evaluator invult over de medewerker. In dit overzicht vind je het aantal en het percentage van de evaluaties die je hebt ingevuld.

Door op 'Bekijk openstaande' te klikken, wordt het overzicht gesorteerd zodat de evaluaties die je nog niet hebt ingevuld als eerste worden getoond. Zo zie je direct voor welke medewerkers je nog een evaluatie mag schrijven.

mceclip1.png

 

Afgerond

Met 'Afgerond' wordt een evaluatie bedoeld die is ingevuld en vervolgens definitief is gemaakt. In dit overzicht vind je het aantal en het percentage van de evaluaties die zijn afgerond.

Door op 'Bekijk openstaande' te klikken, wordt het overzicht gesorteerd zodat de evaluaties die nog niet zijn afgerond als eerste worden getoond. Zo zie je welke evaluaties nog niet afgerond zijn. Het zou natuurlijk mooi zijn om aan het einde van de evaluatieperiode de evaluaties waar jij verantwoordelijk voor bent afgerond te hebben.

mceclip2.png

 

Evaluatieoverzicht

In deze sectie vind je het overzicht van alle evaluaties waar jij als leidinggevende bij betrokken bent. Wanneer je op een evaluatie uit de lijst klikt, zie je wie er allemaal betrokken zijn bij de evaluatie en wie hem al heeft ingevuld. Je kunt in dit overzicht filters toepassen zodat je gericht naar evaluaties kunt zoeken. Hieronder vind je een overzicht van handige acties die je kunt doen:

1. Zijn er afgelopen periode al meerdere evaluaties geweest? Dan kun je het overzicht filteren op status van de evaluatie of op een periode. Dan worden alleen de evaluaties getoond voor het geselecteerde moment of de status.

2. Geef je leiding aan meerdere teams? Dan kun je in het overzicht filteren op één of meerdere teams. Dan worden alleen de evaluaties getoond van de gekozen team(s).

3. Maakt jouw organisatie gebruik van spontane evaluaties? Dan kun je hier zelf een evaluatie met één of meerdere medewerkers starten.

4. Wordt er een eindoordeel gebruikt bij de evaluatie? Dan kun je het overzicht ook enkel het eindoordeel van de evaluatie laten tonen, door te klikken op de 'beker'.

chrome_Nej7m85QUn.png

 

 

 

 

Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0