Op welke plekken kan ik notities schrijven voor mijn medewerkers?

Je kunt notities en opmerkingen schrijven bij de medewerkers waar je leiding aan geeft. Dit doe je op de doelenpagina van de medewerker. Er zijn verschillende plekken waar je dit kunt doen, afhankelijk van het doel van de opmerking die je wilt zetten. In dit artikel leggen we je uit, welke notities je kunt schrijven en met welk doel je dit kunt doen.

 

Opmerkingen bij doelen

Je kunt als leidinggevende notities schrijven bij de doelen van jouw medewerkers. Hierdoor heb je de mogelijkheid om feedback en complimenten te geven aan de medewerker die specifiek over dat doel gaan. Hiervoor klik je op het doel en schrijf je je notitie in het tekstvak.

mceclip0.png

Naast doel specifieke notities, kun je in de sidebar aan de rechterkant ook algemene bespreekpunten en notities schrijven.

Bespreekpunten

Onder het kopje 'Bespreekpunten' heb je de mogelijkheid om onderwerpen op te schrijven die je met de medewerker wilt bespreken. Je kunt dit doen door op '+ Voeg bespreekpunt toe' te klikken. Je kunt het bespreekpunt delen met de medewerker of alleen voor jezelf inzichtelijk houden. Zijn er nog andere collega's die leiding geven aan de medewerker, dan kun je het bespreekpunt ook voor hen inzichtelijk maken. 

Je ziet hier ook onderwerpen die de medewerker zelf heeft geschreven, indien hij ze inzichtelijk heeft gemaakt voor je. Rechts van het bespreekpunt wordt aangegeven wie het geschreven heeft. Je kunt een door jou geschreven bespreekpunt altijd bewerken of verwijderen. Je kunt het bespreekpunt bewerken door met je muis over het bespreekpunt te gaan en op het potloodje te klikken, en verwijderen door op de prullenbak te klikken. 

Heb je het bespreekpunt besproken met de medewerker? Dan kun je het bespreekpunt doorstrepen door op het vierkantje links van het bespreekpunt te klikken. 

mceclip1.png

Gespreksnotities

Onder het kopje 'Gesprek' vind je de recente activiteit over doelen, feedback, en gespreksnotities van de medewerker. Je hebt hier de mogelijkheid om algemene updates of opmerkingen, ook wel gespreksnotities, te schrijven. Je kunt je notitie schrijven in het tekstveld en vervolgens via de zichtbaarheidsbalk eronder aangeven wie de notitie mag zien. Je kunt je gespreksnotitie na het schrijven altijd weer bewerken of verwijderen. 

Verder kun je de onderdelen die in deze lijst tonen ook filteren. Je kunt filteren op 'Activiteit over doelen', 'Activiteit over feedback' en 'Gespreksnotities'. Op deze manier kun je de activiteit van de medewerker eenvoudig inzien.

mceclip2.png

Privé notities

Onder het kopje 'Privé notities' kun je notities bijhouden over de medewerker die je voor jezelf wilt houden. Privé notities zijn nooit voor anderen inzichtelijk. Je kunt een privé notitie schrijven in het tekstvak en vervolgens op 'Voeg toe' klikken om de notitie op te slaan. Zo heb je notities over de medewerker altijd inzichtelijk op één plek. Je kunt een privé notitie bewerken door erop te klikken en eventueel verwijderen door op de prullenbak te klikken.

mceclip3.png

Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0