Hoe kan ik Dialog gebruiken voor gesprekken met mijn medewerkers?

Je kunt Dialog gebruiken ter ondersteuning van gesprekken met je medewerkers. Het kan je namelijk zowel structuur als input geven voor het gesprek.

 

Doelen als input

Wanneer je een gesprek met je medewerker hebt (bijvoorbeeld een Bila), dan is het waardevol om het te hebben over datgene wat de medewerker mee bezig is. Namelijk de doelen die de medewerker voor zichzelf gesteld hebt. Een medewerker kan hier door middel van gekleurde smileys en geschreven notities aangeven hoe hij of zij vindt dat het met de doelen gaat. Dit kan waardevolle input zijn wanneer je met de medewerker in gesprek gaat. Zo kun je het samen hebben over wat goed gaat en wat nog beter kan, en wat de medewerker de aankomende periode gaat doen.

Heb je een gesprek met een medewerker gepland? Vraag diegene dan om ter voorbereiding zijn of haar doelen bij te werken en hierop te reflecteren. Dit zorgt voor waardevolle input voor tijdens gesprek.

mceclip0.png

Bespreekpunten

Je kunt Dialog ook ter voorbereiding van je gesprekken gebruiken. Op de doelenpagina van de medewerker heb je aan de rechterkant een verticale balk met een kopje 'Bespreekpunten'. Hier kun je onderwerpen noteren die je graag met de medewerker wilt bespreken.

Je kunt per bespreekpunt bepalen of je deze wilt delen met de medewerker of dat je deze voor jezelf houdt. Je ziet hier ook of de medewerker bespreekpunten met jou heeft gedeeld. 

Is het gesprek geweest en heb je de punten besproken? Dan kun je het bespreekpunt doorstrepen via het vierkant links van het bespreekpunt

mceclip1.png

 

Gespreksnotities

Onder het kopje 'Gesprek' vind je onder andere recente doelenupdates en feedback van de medewerker. Een medewerker kan hier ook algemene notities en gespreksverslagen schrijven. Dit kun je als leidinggevende hier ook doen. Heb je een gesprek gehad met de medewerker? Dan kun je hier in het kort aangeven wat jullie besproken hebben.

Je kunt deze balk overzichtelijk houden door middel van filters. Door te filteren op gespreksnotities tonen alleen de notities die jij en de medewerker geschreven hebben.

mceclip2.png

Privé notities

Je kunt natuurlijk ook notities hebben die je liever voor jezelf houdt. Daarom bieden we je de mogelijkheid om privé notities te schrijven. Privé notities zijn nooit voor iemand anders zichtbaar. Een bijkomend voordeel is dat je deze notities ook bij de hand hebt wanneer je een evaluatie over een medewerker schrijft.

mceclip3.png

Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0