Hoe gebruik ik de feedbackrapportage pagina?

Onder het tabblad 'Inzicht' kun je verschillende overzichten terugvinden, over het gebruik van Dialog in de teams waar jij leiding aan geeft. Je komt op feedbackrapportage pagina via tabblad 'Inzicht' en sub-tab 'Feedback'. Je kunt deze pagina gebruiken om te zien hoe frequent de feedbackfunctionaliteit in jouw team gebruikt wordt. 

In dit artikel lees je wat de verschillende diagrammen en overzichten met betrekking tot feedback betekenen en hoe je deze pagina kunt gebruiken.

 

Cirkeldiagrammen

Op deze pagina vind je drie cirkeldiagrammen die je inzicht geven over gevraagde, gegeven, en ontvangen feedback in de teams waar je leiding aan geeft.

Feedback gevraagd

In dit overzicht zie je het aantal medewerkers dat om feedback heeft gevraagd. Het getal in de cirkel geeft aan hoeveel medewerkers minstens één keer feedback gevraagd heeft in de geselecteerde periode. 

mceclip0.png

Feedback gegeven

In dit overzicht zie je het aantal medewerkers dat feedback heeft gegeven. Het getal in de cirkel geeft aan hoeveel medewerkers minstens één keer feedback gegeven heeft in de geselecteerde periode.

mceclip1.png

Feedback ontvangen

In dit overzicht zie je het aantal medewerkers dat feedback ontvangen heeft. Het getal in de cirkel geeft aan, hoeveel medewerkers minstens één keer feedback ontvangen heeft in de geselecteerde periode. Dit geldt voor feedback dat op verzoek is gegeven of op eigen initiatief. 

mceclip2.png

 

Feedbackoverzicht (lijstweergave)

Deze diagrammen geven aan hoe veel medewerkers minimaal één keer feedback gevraagd, gegeven, en ontvangen hebben. Het is natuurlijk ook waardevol om inzicht te hebben in welke medewerkers dit zijn en hoe vaak zij dit gedaan hebben in de geselecteerde periode. Dit kun je terugvinden in het feedbackoverzicht onder de cirkeldiagrammen. Je kunt dit overzicht sorteren zodat je in één oogopslag kunt zien, hoe vaak jouw medewerkers de feedbackfunctionaliteit gebruiken en kun je hier eventueel op aansturen. Je kunt op volgende manieren de lijst sorteren:

  1. Lijstweergave: de lijstweergave wordt links boven de lijst getoond. De lijst wordt standaard per medewerker weergeven. Geef je leiding aan meerdere teams, dan kun je de lijst op teamweergave zetten. Op die manier krijg je per team inzichtelijk hoe vaak de medewerkers gebruik maken van feedback. Je kunt de lijst ook op functieweergave zetten. Zo krijg je te zien welke functies meer of minder gebruik maken van de feedbackfunctionaliteit.
  2. Zoek op medewerker: ben je benieuwd naar het feedbackgebruik van een specifieke medewerker? Dan kun je in de zoekbalk de naam van de medewerker intypen zodat deze direct in de lijst toont.
  3. Sorteren op 'Feedback gevraagd': door bovenaan in de lijst op 'Feedback gevraagd' te klikken wordt de lijst zo gesorteerd, dat de medewerkers die het vaakst feedback gevraagd hebben als eerste tonen. Wanneer je nog ene keer op 'Feedback gevraagd' klikt, worden de medewerkers die het minst vaak feedback gevraagd hebben als eerste getoond. 
  4. Sorteren op 'Feedback gegeven': door bovenaan in de lijst op 'Feedback gegeven' te klikken, wordt de lijst zo gesorteerd, dat de medewerkers die de meeste feedback gegeven hebben als eerste getoond worden. Klik je hier nog een keer op, dan worden de medewerkers die het minst vaak feedback gegeven hebben als eerste getoond.
  5. Sorteren op 'Feedback ontvangen': door bovenaan in de lijst op 'Feedback ontvangen' te klikken wordt de lijst zo gesorteerd, dat de medewerkers die het vaakst feedback ontvangen hebben als eerste worden getoond. Klik je hier nog een keer op, dan worden eerst de medewerkers getoond die het minst vaak feedback ontvangen hebben.

Hoe_gebruik_ik_de_feedbackrapportage_pagina_1.jpg

Pagina filteren

Je kunt de data van de gehele pagina filteren zodat je specifieke overzichten kunt terugvinden. Je kunt meerdere filters tegelijkertijd gebruiken. Je kunt de volgende filters toepassen:

  1. Periode: je kunt filteren op een cyclus of op een zelf ingestelde periode. Dan gaan alle statistieken in de overzichten over de geselecteerde cyclus of periode. Zo zou je bijvoorbeeld kunnen zien hoe vaak er feedback is gegeven in de afgelopen periode.
  2. Teams: geef je leiding aan meerdere teams, dan kun je filteren op bepaalde teams. Dan gaan alle statistieken in de overzichten over de geselecteerde teams.
  3. Functies: ten slotte kun je ook filteren op bepaalde functies. Dan gaan alle statistieken in de overzichten over de geselecteerde functies.

Hoe_gebruik_ik_de_feedbackrapportage_pagina_2.jpg

 

Benieuwd naar andere artikelen die je kunnen helpen bij het ondersteunen van jouw team, lees dan eens onderstaande artikelen:

 

Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0